Köpek eğitim merkezi – köpek eğitimi – köpek eğitimi fiyatları – Evde Köpek Eğitimi

Köpek eğitim merkezi – köpek eğitimi – köpek eğitimi fiyatları – Evde Köpek EğitimiKöpek eğitim merkezi – köpek eğitimi – köpek eğitimi fiyatları – Evde Köpek Eğitimi Köpek eğitmeni, Yavru Köpek Eğitimi , Temel İtaat Eğitimi

Köpek Beslenme Köpek Sağlığı

Sorumlu köpek sahibin olmanın kuralları

Köpek bakımı için ilk adım, köpeğinizin ev ortamında rahat ve güvende hissetmesini sağlamaktır. Böyle bir ortamı köpeğinize sağlamanız için ona sıcak, kuru ve rahat bir yatak, taze su ve oynayabileceği birkaç oyuncak gerekir. Ayrıca önemli bir nokta daha var; köpeğinize evin içinde rahatlayabileceği, güvende hissedebileceği, ondan başka kimsenin giremeyeceği bir yer ayırmanız gerekir.


Başka önemli bir nokta ise evinizin yavru köpeğiniz için mükemmel bir şekilde ayarlanmış olmasıdır. Kastettiğim şey, evin içinde köpeğinize zarar verecek ve onu rahatsız edecek her şeyden kurtulmalısınız.

KÖPEĞİNİZİ NASIL BESLEMELİSİNİZ?

Temel gıda maddesi hayvansal proteinler ve yağlar olan köpeklerin sindirim sistemlerine uygun bir biçimde beslenmesi muazzam derecede önemlidir. Bebeklik döneminden itibaren sağlıklı bir gelişim için önemli olan beslenme, yetişkinlik çağında da köpeğin sağlıklı bir şekilde kalabilmesi açısından dikkat edilmesi gereken bir konudur. Fazla oranda çiğ nişasta ya da Laktoz alımı köpeklerin bedenine zarar verebileceği gibi, Selüloz gibi maddelerin de özel durumlar haricinde köpeğe verilmesi tavsiye edilmez. Çoğu köpek sahibi köpeklerinin sağlıklı bir şekilde beslenmesi için sadece katı gıdalara odaklanırken, hayatın kaynağı olan suyun önemini atlar. Ancak köpekler tükettikleri kuru gıdalar kadar suya da oldukça fazla oranda ihtiyaç duymaktadır. Köpeklerin hangi miktarda beslenmesi gerektiği ırka, yaşa, köpeğin yaşamına, sağlık durumuna ve birçok farklı faktöre göre değişmektedir. Ancak yine de genel olarak bir orandan bahsetmek gerekirse, yetişkin bir köpeğin toplam biyokütlesinin %1,5-2′si kadar katı gıda alması gerekir. Bu oranın yaklaşık bir değer olduğu ve en doğru oranın ancak uzman bir veteriner tarafından gerekli incelemelerin ardından verilebileceği de unutulmamalıdır. 10 kilogram ağırlığında yetişkin bir köpeğin günlük su ihtiyacı “yaklaşık olarak” yarım litre kadardır ki, bu orana köpeğin katı ya da konserve gıda tüketmesi de etki eder. Zira konserve gıdalar ile beslenen köpeklerin günlük su ihtiyacı bir miktar daha az olabilmektedir. köpekKöpeklerde beslenme konusunda gözden kaçan su ihtiyacı, şüphesiz hava koşullarına ve köpeğin yaşamına göre de değişir. Yaz aylarında köpeğin ihtiyaç duyduğu su oranı “tıpkı insanlarda olduğu gibi” artarken, köpeğin yüksek tempolu bir yaşama sahip olması da su ihtiyacını arttıracaktır. Ayrıca tuzlu gıdaların tüketilmesi ve çeşitli hastalıklar da köpeklerin su ihtiyacı oranını değiştirebilmektedir. Köpeklerin beslenmesinde ticari besinlerin tercih edilmesi genel olarak tavsiye edilir çünkü yıllardır gelişen bu sektör, günümüzde köpeklerin günlük besin ihtiyacına “tam olarak cevap verebilen” ürünler üretebilir hale gelmiştir. Çoğu zaman hazır köpek maması alırken ödenen ücret fazla gelse de, her köpek sahibinin ticari mamaya para verirken aslında içeriğe değil besin dengesine para ödediğini unutmaması gerekir. Veterinerlere hastalık sebebiyle götürülen köpeklerin göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir bölümü, ne yazık ki sahipleri tarafından uygulanan yanlış besleme unsurları sebebiyle hasta olmaktadır. Yanlış beslenme köpeklerde çok çeşitli ve ciddi durumlara neden olabilecek hastalıkların oluşmasına neden olduğundan, ticari mama kullanımı ile bu tarz bir riskin alınmaması en doğru karar olacaktır. Ancak her ticari köpek gıdasının da beslenen köpeğin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacağı düşünülmemeli ve bu konuda muhakkak veterinere danışılması gerekmektedir.
1-3 ay arasındaki köpeklere süt ve su karıştırarak birazda ekmek doğranmalıdır.1su bardağı su bir su bardağı süt ile üstüne büsküvi veya ekmek. Ve o aralarda  mamaya başlanmalıdır..
3-6 ay arasındaki köpeklere : mama pişmiş et 300 gr civarında 3 öğün verilmelidir.
6 – 12 ay arasındaki köpeklere 350 gr civarına 2 öğün pişmiş et veya mama verilmelidir….
12-ve sonraki yaş grubu için 500 gr civarın da tek öğün

 

LEAVE A RESPONSE

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir